Login
+Follow
Login

Om mig

 

Jag heter Marcus Holmer och bor sedan 1999 i München vid alpernas fot.

Som alla mina kollegor här på Outdrr älskar även jag att vara ute i naturen.

Under gymnasietiden tillbringade jag nog mer tid i mitt egna vindskydd tillsammans med min bäste vän än på discot. Fredag eftermiddag packades ryggsäckarna, på den tiden något ostrukturerat och utan större kunskaper. På något sätt lyckades jag alltid fylla en Haglöfs Alaska till bredden, det vet ej 17 vad vi hade med oss, vi var ju bara ute i max två nätter åt gången!

Därefter bar det av ut i skogen norr om Göta Kanal. Eftersom det fanns ett stort skjutfält i närheten lade vi oss så nära gränsen som möjligt, det kunde ju hända att någon hade helgtjänst och skjutövningar, vilket var spännande att uppleva.

Vi drack kaffe, åt kronans risotto och leverpastej, därtill burkvis med ravioli. Det röktes och pratades om brudar, den närmande militärtjänstgöringen och världsproblem i allmänhet.

Lumpen genomfördes på I4 i Linköping. Som kompanibefäl på en spaningspluton fick jag ytterligare min dagliga dos av att vara ute i naturen. Att vi därtill tillbringade de flesta nätterna i fält i ”ensamma vargen” gjorde inte saken sämre.

Efter muck så blev jag aktiv i Svenska Överlevnadssällskapet. Jag gick grundkursen direkt efter muck, från kasernvakten direkt på tåget till Ånge! De följande åren genomförde jag vinterkursen i Lannavaara norr om Kiruna, kust- & havskursen, tillämpningskursen mm. Senare  undervisade jag lite som freelancer  i uteliv på grund- och folkskolor.

Därefter har det blivit turer i både Sverige, Norge, Italien och Österrike men framför allt Tyskland då jag är bosatt här sedan 14 år. Även om jag är en skogsmänniska i grunden och de svenska skogarna är de vackraste som finns upphör alperna aldrig att imponera!

Kategorier
+Follow
wordpress counter
App.net

Login