Login
+Follow
Login

Hörndlwand

By bavarianswede on 2013.04.11 In Mat Tyskland Utrustning

Efter att ha köpt en ny ryggsäck för kortare bergsturer ville jag testa hur den kändes med lite mer packning än en vanlig topptur. Istället för att välja en tur med ett stopp vid en toppstuga eller åtminstone på vägen dit så packade jag sonika ned trangia-köket och två portioner frystorkat plus rejält med vatten för att avnjuta en egenlagad lunch.

Med vatten kanske jag överdriver lite. Men jag vill aldrig stå utan vatten när jag är ute. Jag har sett dehydrering på nära håll och följderna av det (i ett fall tre veckor på sjukhus) och bär därför hellre ett kilo mer. Dessutom älskar jag att känna vikten av en ryggsäck…

Mestadels kan man ju fylla på vatten där det finns stugor men ibland så ligger det inga längs rutten. Och med tanke på alla djur man möter på 1800 möh i alperna så dricker jag inte bäckvattnet där heller.
Därför har jag alltid med mig en två-liters camelback med slang. Därtill kommer en termos vid vinterturer och, om det är riktigt ansträngande, oavsett vinter eller sommar, en två-liter platytpus-flaska (ihoprullbar).

Den här gången fyllde jag upp alla fyra liter, då det skulle bli klarblå himmel och varmt.

Turen gick till Hörndlwand, inte långt ifrån de kända skidskytteanläggningarna i Ruhpolding i Oberbayern. Det var varmt, dammigt, brant, svettigt men uj vad vi blev belönade när vi kom upp på platån (stor som en fotbollsplan!) strax nedanför toppen. Vilken utsikt!

Av med skor och strumpor, igång med köket och sedan 20 minuters vila innan kompisen och jag provade kycklingcurry och chili con carne från Globetrotters egna sortiment.

En tupplur och därefter nedstigning och avsvalkande kvällsbad i en fjällsjö i närheten av parkeringsplatsen. Därefter en enorm pizza och en stor stark i en närliggande ort. En mycket lyckad dag!

DSC05331

DSC05336

DSC05350

DSC05352

DSC05364

DSC05368

DSC05369

DSC05371

DSC05385

DSC05397

DSC05406

DSC05326

1 Responses to "Hörndlwand"

  Comments (1)

 1. Nils wrote:

  Härlig tur!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Kategorier
+Follow
wordpress counter
App.net

Login