Login
+Follow
Login

Jag förstår inte…

By bavarianswede on 2013.03.19 In Allmänt

Sedan när blev det ok att leva på naturens bekostnad? Nu menar jag inte att använda sig av det som naturen har att erbjuda i form av näring och material för skydd, värme, verktyg mm.

Nej, jag menar det fullkomligt hänsynslösa sättet att bete sig mot vår kära natur.

Nu när snön har smält här i München och vädret bjuder in till att ta en promenad eller paus i det fria är det tyvärr så att väldigt många människor får hjärnsläpp.

Var jag än går, strunt samma om det är i skogen eller stadsparken så är det fullständigt nerlusat med plastförpackningar, glasflaskor, snabbmatskartonger, sopor(!) och dyligt. Listan kan göras lång men med varje exempel blir jag bara mer och mer förbannad och risken är stor att jag har sönder datorn snart då tangentbordstryckningarna bara blir hårdare och hårdare.

Vad tänker man på när man slänger bort sitt skräp i det gröna? Att djuren kommer och städar undan åt en? Parkförvaltningen? Mamma? Hur kan man inte uppskatta en ren natur med alla dessa gläntor och kullar, bergsklippor och vikar, åsar och öar. Jag förstår inte varför man inte uppskattar detta utan hellre väljer att på enklaste möjliga väg bli av med det man just håller i handen men som inte har någon användning av längre.

Jag förstår inte hur man kan vara så nonchalant, så hänsynslös och så urbota korkad.

1 Responses to "Jag förstår inte…"

    Comments (1)

  1. Till stor del är det väl ren lathet. Men en del är nog att vi är inte längre en del av naturen, vi är mer betraktare än deltagare i naturen. Äter man av vilda växter och vill dricka vattnet i bäcken så kan man inte skita ner det. Vi behöver komma närmre naturen och bli en större del av den istället för att bara besöka den som någon sorts nöjespark där allt ska vara tillrättalagt.

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Kategorier
+Follow
wordpress counter
App.net

Login