Login
+Follow
Login

3 saker jag alltid har med mig – Bloggstafett 2.0

By bavarianswede on 2013.03.11 In Utrustning

Jag läste en artikel på den tyska sajten outdoorseite.de som handlade om frågan vilka tre saker man alltid har med sig i naturen. Tydligen så härstammar frågan från en finsk kollega på hikinginfinland.com och nu när bloggare runt klotet hoppar på börjar det likna en stafett eller kedjebrev, fast 2.0.

Här är mina tre saker:

 1. Kamera

  Numera min smartphone men tidigare en kompaktkamera. Detta är mer för trevlighetens skull än som ett måste-ha för att kunna klara sig i naturen. Att kunna dokumentera alla fantastiska upplevelser i naturen är väldigt viktigt för mig, även om ett fotografi eller en film aldrig kan mäta sig med upplevelsen i sig. Att jag sedan därtill har GPS, kartor, kompass mm i telefonen är en stor bonus. Sedan kan man ju faktiskt ringa med den också!

 2. Kniv

  Visst kan man med viss färdighet skapa ett knivliknande verktyg i en nödsituation. Men om man inte har den tiden utan snabbt behöver skära, tälja etc. så är en kniv ett måste.

 3. Handskar

  Egentligen är det ju självklart att man har kläder på sig när man är ute i naturen (förutom här nere i Tyskland där det är väldigt poppis att knata runt helnäck längs Isars stränder i södra München och riktning alperna). Men handskar glöms ofta när man pratar beklädnad.
  Men händerna är det viktigaste man har och dessa måste skyddas. Utan dessa kan du inte hålla i saker, du kan inte bygga något, du kan inte göra upp eld eller ens hålla i en flaska för att dricka. Därför är handskar min tredje sak. De skyddar händerna mot riv- och skärsår, kyla, hetta, ger stabilitet och välbefinnande.

Man kan ju naturligtvis sedan diskutera om inte vatten är viktigt, om inte en överlevnadsask vore smart att ha med sig, osv. Men jag anser att de flesta andra saker kan man ersätta med egengjorda verktyg mm.

Vilka tre saker har du alltid med dig, oavsett tur?

Inte mitt val, men för någon annan är kanske en 5-kilos burk med Nutella ett måste på varje tur...

Inte mitt val, men för någon annan är kanske en 5-kilos burk med Nutella ett måste på varje tur…

9 Responses to "3 saker jag alltid har med mig – Bloggstafett 2.0"

  Comments (9)

 1. Danke, dass du beim Blogstöckchen mitgemacht hast. Zum Glück kann meine Frau Schwedisch und konnte übersetzen 😉

 2. Du är en kille i in smak, min lista ser nästintill identisk ut och av nästan samma skäl.

 3. Thor Banke wrote:

  Jag tar alltid med mig Mora fire steel, min cantine cup, och min mora 200 kniv. Men å andra sidan tar jag ju med mig min kamera och stativ också så jag kan dokumentera mina eskapader. Men då blev det fyra saker 🙂

 4. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Kategorier
+Follow
wordpress counter
App.net

Login